In asteptare pentru un viitor mai bun

Scris de | 27 feb. 2015 | Despre: reflectii | Fără comentarii


future-wallpaper-computers-desktop-105071

Astăzi îl așteptăm pe mâine. Mâine pe celălalt mâine.

Săptămâna viitoare vrem să vină. Sau luna următoare. Sau anul. Sau…

Așteptăm un viitor mai bun. Un viitor în care să scăpăm de anumite probleme și în care să ne bucurăm mai mult de fericire. Oare nu ne întrebăm, însă, de unde să îl luăm?

Cine să îl creeze, dacă nu noi? De unde până unde speranța asta că ne va fii mai bine? De unde iluzia?

De la prea multă așteptare, probabil.

Căci așa ne-am învățat, să ne agățăm iluziile în cuiul speranței de mâine. Dăm prea puțină importanță activităților de astăzi, dar vrem ca rezultatele uriașe să apară. Și ajungem să fim nefericiți și acum, dar și după.

Căci la ce bun să te încrezi într-un viitor mai bun? Adică e bine, dar de unde să-l iei?

Și nu cumva tot ce facem e să ne amăgim, ridicându-ne așteptările? Și uităm de prezent – deși aici trăim. Și uităm de responsabilități, deși de așa ceva niciodată nu se scapă.

Poate că e mai ușor să ne ancorăm într-un timp ce nu-i al nostru. Poate de asta așteptăm mereu week-end-ul, primăvara sau vacanța. Poate de asta nu facem acum ceea ce trebuie.

Și, nu în ultimul rând, poate că din cauza asta nu suntem fericiți la fiecare pas. Pentru că așteptăm să fim fericiți la următorul.

Sursă foto: aici.

Nu știi cum e să călătorești cu bani puțini? Ți-e teamă de necunoscut, deși vrei să descoperi tot ce e frumos în jur? Ai de luptat cu tine și cu ceilalți ca să îți faci curaj? Comandă acum ultima mea carte unde vei descoperi o excursie de 30 de zile cu trenul prin Europa care sigur te va motiva să îți depășești limitele, pe toate planurile! Ai varianta PDF sau tipărită, la alegere! Enjoy!
Mai multe detalii!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *