Bucuria daruirii

Scris de | 24 Dec 2013 | Despre: reflectii | Fără comentarii


Când vine vorba de cadouri, există două feluri de bucurii: bucuria de a primi și bucuria de a oferi.

Din cauza egoismului din ce în ce mai prezent, punem pe primul loc bucuria primirii. Petrecem timp gândindu-ne la ce ne dorim, uitând că putem și dărui.

Satisfacția primirii e searbădă. E de moment. Cu lucrurile ne obișnuim repede, oricât de mult ni le-am fi dorit.

Bucuria venită din a da e superioară. Te încălzește și îți inundă sufletul. Durează mai mult. Te înalță.

Să știi că aduci valoare, un zâmbet sau puțină culoare în viața cuiva…asta e fericirea! Dar eul câștigă. Și ajungem să dăm dăruirea pe primire.

Așteptăm, cu entuziasm, să primim. Dar de oferit, ce oferim?

Nu mai petrecem timp gândindu-ne la ceilalți. Nici în momentele speciale din an. Aruncăm, frugal, vorbe de sezon. Nu investim în cuvinte meșteșugite, nici în cadouri alese, nici în gânduri profunde.

Așteptăm atât de mult să ni se ofere, încât uităm că noi trebuie să oferim! Să oferim nu să ni se ofere, ci ca să facem o viață mai bună. Vrem totul de la ceilalți, dar oare realizăm cât îi putem ajuta?

E mai ferice să dai. Pentru că doar dăruind îți umpli sufletul! Lucrurile pe care le primești nu or să umple decât spațiu și timp. Ceea ce primești se duce, ceea ce oferi îți rămâne în suflet.

De atâta egoism, nu mai știm să dăruim. Și, ca un corolar, nu mai știm nici să primim.

 

 

Daca ti-a placut acest text, este foarte posibil sa iti placa si cele doua carti ale mele, de ce nu arunci un ochi? Sunt despre bicicleta, necunoscut, aventura si depasirea zonei de confort. Un fel de jurnal de calatorie, dar unde calatoria este, pana la urma, viata fiecaruia de zi cu zi.
Pentru ultimele noutati nu uita sa te inscrii la newsletter(dreapta, sus)!

Mai multe detalii!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *