Ce atat de mult gri?!?

Scris de | 6 feb. 2016 | Despre: reflectii | Fără comentarii


shutterstock_192451649glasses

Sunt momente în care parcă pică cerul pe tine. Nu că ai avea motive, dar tot pică. Iar momentele sunt, de fapt, perioade. Lungi, nesfârșite, de par că nu se mai termină. Te uiți spre orizonturi și nu vezi decât gri. Din ăla închis, spre negru. Ai vrea să faci ceva – orice! – dar nu ești în stare de nimic. Dar nici să stai nu îți vine, că nu îți stă în fire.

Nu știu de unde vine pesimismul, dar știu că există o rezervă nesfârșită din el. Dacă și atunci când totul e de bine (și chiar este!), găsește el o metodă să scoată capul, ce să mai zic de atunci când totul merge prost și chiar nu ai cum să fii mai vesel? În fine…

Cu gânduri din cele triste de mai sus îmi băteam capul în minutele tocmai scurse. Și nu, nu erau doar minutele, ci acestea veneau ca o încununare a unei întregi perioade. Dar din aia de care ziceam – de negreală cât vezi cu ochii! – așa, fără motiv.

Și atunci m-a lovit! Nu, nu optimismul, ci realitatea. De ce să nu schimb gri-ul în roz, prin recunoștință? Pentru că, la drept vorbind, am atâtea motive pentru care să mulțumesc că, dacă aș face-o, nu aș mai avea timp de cerul ăsta întunecat ce îmi apasă umerii! Și, uite așa, m-am luat de întocmit liste…mentale.

Cu oameni cărora le pasă. Cu evidențieri despre cât de bine o duc eu, totuși. Cu idei și planuri pentru viitor. Cu speranțe. Cu visuri. Și cu altele – tot în genul – pentru care trebuie să fiu recunoscător. Și, nu știu cum, dar parcă soarele a început, de nicăieri, să apară.

Și am înțeles: dacă am fi recunoscători pentru ce avem (și nu mă refer prea mult la material acum), nu am avea timp să fim triști din orice alte motive. La asta se rezumă, de fapt, totul.

Așa că, până la urmă, diferența o facem…noi.

Nu știi cum e să călătorești cu bani puțini? Ți-e teamă de necunoscut, deși vrei să descoperi tot ce e frumos în jur? Ai de luptat cu tine și cu ceilalți ca să îți faci curaj? Comandă acum ultima mea carte unde vei descoperi o excursie de 30 de zile cu trenul prin Europa care sigur te va motiva să îți depășești limitele, pe toate planurile! Ai varianta PDF sau tipărită, la alegere! Enjoy!
Mai multe detalii!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *