Ce ne motiveaza?

Scris de | 22 Dec 2015 | Despre: diverse | Fără comentarii


motivation

Dacă am fi imparțiali, ar trebui să recunoaștem că pe fiecare dintre noi ne motivează alte aspecte. De ce? Pentru că suntem diferiți și pentru că vedem lumea în felul nostru.

Unii suntem împinși de la spate de ceilalți și de termene limită. Nu ne putem ridica să rezolvăm un task decât în ultima secundă.

Alții adorăm să facem activitățile din plăcere. Suntem unde suntem pentru că vrem să fim acolo și pentru că ne place unde ne găsim. Dacă ceva nu ne satisface, schimbăm – deși nu ne e mereu ușor – și ne învârtim într-un alt context.

Dar și durerea poate să motiveze. Și frica. Și speranța. Și iluzia că o să iasă. Sau că mâine o să fie mai bine. Orice – dar chiar orice – poate să ne motiveze.

Din păcate, însă, tot orice poate să ne și demotiveze. Practic, e vorba de două fețe ale aceleiași monede. Iar în jurul nostru găsim scuze sau soluții după placul fiecăruia.

De asta e important cum te raportezi tu la ce ți se întâmplă – probleme sau perioade frumoase tot vor veni, dar ce vei face cu ele?

Alegerea e în mâna fiecăruia: te motivezi să duci treburile la bun sfârșit sau îți găsești scuze să renunți?

Daca ti-a placut acest text, este foarte posibil sa iti placa si cele doua carti ale mele, de ce nu arunci un ochi? Sunt despre bicicleta, necunoscut, aventura si depasirea zonei de confort. Un fel de jurnal de calatorie, dar unde calatoria este, pana la urma, viata fiecaruia de zi cu zi.
Pentru ultimele noutati nu uita sa te inscrii la newsletter(dreapta, sus)!

Mai multe detalii!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *