De cand are fericirea grad de comparatie?

Scris de | 10 Mar 2015 | Despre: reflectii | Fără comentarii


surprising-science-happiness-video

Am uitat – deși nu am știi să spunem când și cum – să fim fericiți. Astăzi, trăim doar printre neajunsuri, dorințe și speranțe. Nu ne mai găsim pacea aia interioară înălțătoare, ci ne surprindem – dacă mai avem răgazul să ne detașăm de noi – că alergăm dându-ne suflul într-o cursă despre care nu știm nici unde, nici când se termină. Și nici de premiu – dacă o fi unul -, nu suntem siguri.

Unii spun că atunci – la sfârșitul cursei – o să fie mai bine.

Când o să aibă ei aia și cealaltă, or să se oprească. Când or să câștige X bani pe care o să-i cheltuie în Y concedii. Când nu or să mai fie nevoiți să meargă zi de zi la jobul acela de care sunt sictiriți și când își vor putea petrece viața în liniște deplină în casa pe care o visează de când erau copii.

Când vor întâlni persoana aceea perfectă cu care să își trăiască viața…Când vor iubi și vor fi iubiți. Când vor avea copii, pe care să-i vadă crescând și învățând sub ochii lor. Când vor deveni bunici, poate.

Când va trece ziua de astăzi și ei vor găsi drumul pe care să meargă. Când vor rezolva problemele în care se găsesc, uitând că vor da de altele. Când vor termina cu școala, facultatea, relația sau contextul existent în prezent.

Atunci – la final – vor fi fericiți. Dar ce, acum nu sunt? Ba da, dar atunci vor fi MAI fericiți! Aaa…m înțeles…

Totuși…de când are fericirea grad de comparație?

Sursă foto: aici.

 

 

 

Daca ti-a placut acest text, este foarte posibil sa iti placa si cele doua carti ale mele, de ce nu arunci un ochi? Sunt despre bicicleta, necunoscut, aventura si depasirea zonei de confort. Un fel de jurnal de calatorie, dar unde calatoria este, pana la urma, viata fiecaruia de zi cu zi.
Pentru ultimele noutati nu uita sa te inscrii la newsletter(dreapta, sus)!

Mai multe detalii!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *