Degeaba visam!

Scris de | 7 dec. 2015 | Despre: reflectii | Fără comentarii


follow-your-dream

„Când suntem mici, visăm. Când suntem mari, creăm.” – Brâncuși

 

Dintotdeauna m-am știut un visător. Și, într-un fel, am fost. Privind în urmă, îmi amintesc cum, aproape de fiecare dată, mintea mea zbura departe, departe. În încercarea neobosită a acesteia de a prinde infinitul, părea că limitele nu pot să existe. Sau, dacă existau, ele nu erau înțelese decât ca obstacole, nu ca bariere de netrecut.

Are și naivitatea copilăriei meritul de a te face să crezi că nimic nu este imposibil. Dar crescând, învățăm că nu se poate. Nu din proprie experiență (căci atunci să zicem că ar fi mai de înțeles!), ci din spusele celorlalți. Cumva, intrăm într-un șablon general acceptat care ne spune ce să visăm, cât și cum să o facem. Despre împlinirea celorlalte visuri – cele care nu ne lăsau să dormim nopțile – nici că mai poate fi vorba.

Într-un fel, cred că încă sunt suficient de visător încât să merite să trăiesc. Totuși, îmi place să sper că merg crescând pe drumul împlinirii acestor visuri. Pentru că nu e suficient să nu îți lași aspirațiile furate, contează să și faci ceva cu ele. Ca să îți trăiești „viața visurilor tale” nu ajunge să ai visuri, trebuie să ai și viața. Cu alte cuvinte: trebuie să muncești ca ceea ce îți dorești să devină realitate – din păcate, să vrei sau să spui că vrei nu ajunge.

La acest aspect se rezumă întreaga diferență între oameni: la realizări. Nu, nu la vise, deși uneori și acelea pot fi problema.

Și știi că ai în față un om matur, o persoană „deplină” când poți observa că visele acestuia s-au materializat în viața trăită până atunci. Ceilalți, încă se ascund după confortul unei amânări nedefinite sau a unor scuze neîntemeiate.

Așadar, concluzia e una singură: când ești „mare”, creezi. În rest, te oprești la visat.

Nu știi cum e să călătorești cu bani puțini? Ți-e teamă de necunoscut, deși vrei să descoperi tot ce e frumos în jur? Ai de luptat cu tine și cu ceilalți ca să îți faci curaj? Comandă acum ultima mea carte unde vei descoperi o excursie de 30 de zile cu trenul prin Europa care sigur te va motiva să îți depășești limitele, pe toate planurile! Ai varianta PDF sau tipărită, la alegere! Enjoy!
Mai multe detalii!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *