Pe doua roti prin Europa

Scris de | 2 Feb 2016 | Despre: europa in 80 de zile jurnal de calatorie | 2 comentarii


Nu am făcut multe până la 24 de ani. Nu am făcut, însă, nici puține. Și, dacă ar fi să rezum realizările de care sunt cel mai mândru, atunci m-aș opri la cele două mari călătorii cu bicicleta prin Europa. Și, evident, la cele două cărți scrise în urma experiențelor respective.

Nu știu ce părere au alții cu privire la călătorit, dar pentru mine e modul cel mai bun de a cunoaște, a te dezvolta și a-ți depăși limitele. Cine nu crede, să încerce, zic eu! Și nu, nu e vorba despre bicicletă – deși ar putea fi – ci e vorba despre provocările și frumusețile de care te lovești. De fapt, totul se reduce la un necunoscut spre care îndrăznești să te avânți.

În plus, înveți să lupți pentru visele tale. Pentru ce îți dorești. Ba mai mult, te mobilizezi ca să le transformi în realitate. Iar pentru mine, atât excursiile cât și scrierea cărților, fix asta au fost: vise devenite realitate.

Dar împlinirea lor nu se oprește la trecut, pentru că există și un viitor. Iar cât despre acesta, îmi doresc să fie creionat frumos, tocmai datorită trecutului.

Când m-am apucat de scris, am făcut-o nu atât pentru mine, cu cât am făcut-o pentru ceilalți. Eu am fost deja „acolo”, ceilalți probabil că nu (și că nici nu or să ajungă vreodată). Așadar, atât „Munte, Vremuri, Depărtări”, cât și „Europa în 80 de Zile” au apărut din dorința ca tu, voi și oricine să fie mai motivat să spargă rutina și să își depășească limitele. Dacă ar fi să enumăr „argumentele” așa, matematic, citind aceste volume vei avea parte de următoarele:

 • Vei ajunge să te bucuri de o experiență deosebită, descoperind locuri extraordinare din Europa (așa cum s-au văzut din șaua bicicletei)
 • Vei înțelege că visele există doar ca să fie aduse la îndeplinire, nu ca să zacă uitate prin cotloanele sufletului
 • Te vei bucura de tablouri pline de frumos, de întâlniri cu oameni interesanți și de provocări depășite
 • Vei avea ocazia să înțelegi că se poate călători foarte bine și cu bani puțini și fără multe pretenții
 • Vei descoperi ce înseamnă o astfel de călătorie, de ce anume te lovești și la ce să ai grijă
 • Vei fi mai motivat să ieși din casă și să te bucuri de lumea înconjurătoare
 • Te vei lupta să obții, cât mai des, cât mai mult de la viață

Așadar, concluzia e destul de simplă, despre oricare din cele două cărți ar fi vorba: te vor ajuta să privești viața cu alți ochi (în sensul bun, evident).

 

Două cuvinte despre cum se pot procura

„Europa în 80 de Zile” există în varianta PDF, aici. Și e GRATIS! Pentru varianta printată, pagina de comandă este aceasta: bogdanmatei.ro/80dezile/.

„Munte, Vremuri, Depărtări” se comandă de aici: bogdanmatei.ro/departari/. Un preview al poveștii poate fi descoperit din albumul foto ce poate fi descărcat de aici.

BONUS, însă:

promovare pachet_diacritice

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut acest text, este foarte posibil sa iti placa si cele doua carti ale mele, de ce nu arunci un ochi? Sunt despre bicicleta, necunoscut, aventura si depasirea zonei de confort. Un fel de jurnal de calatorie, dar unde calatoria este, pana la urma, viata fiecaruia de zi cu zi.
Pentru ultimele noutati nu uita sa te inscrii la newsletter(dreapta, sus)!

Mai multe detalii!

2 Comentarii

 1. Salutare, am de facut o lucrare de disertatie la Master despre Istoria ciclotursimului,ma poti ajuta sau ghida de unde pot procura niste materiale,carti, orice sa imi fie de ajutor? multumesc mult si astept un raspuns! Bafta pe mai departe

  Post a Reply
  • Salut, Stefan! Din pacate, nu am nici cea mai mica idee…Imi pare rau!

   Post a Reply

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *