A dori: din gura, sau nu numai

Ziua de astazi a fost o zi in care am auzit multe adevaruri, intr-o forma sau alta. Si tot azi am trecut printr-o intamplare clasica – am luat RATB-ul gresit (si mai eram si in intarziere). Insa ceea ce am castigat din aceasta „prostie” a mea a fost o constientizare despre lumea in care traim. Sa va spun despre ce e vorba.

In timp ce asteptam la semafor, l-am rugat pe sofer sa ma lase sa cobor, explicandu-i motivul. Raspunsul sau a fost unul foarte vehement, spunandu-mi ca il vor concedia, fiind urmarit cu camere montate pe autobuz. (Oare chiar au?:D ) Ce a fost interesant a fost ca asta a declansat o mini-discutie in autobuz, oamenii pornindu-se sa acuze pe toata lumea pentru situatia proasta in care se afla. Spre final, soferul a concluzionat, spunand ceva de genul:”Suntem niste prosti si niste lasi!”. Pacat ca a constientizat, dar nu face nimic! Probabil ca ii place asa…

Mi-ar fi placut sa pot sa iau parte la discutie, dar chiar trebuia sa ajung acolo unde plecasem. Insa am ramas in minte cu aceasta intrebare: daca oamenii constientizeaza starea in care se afla si nu le place unde sunt, de ce nu fac nimic ca sa schimbe situatia? Daca nu le place sa aiba un sef, de ce stau ca si angajati? Daca vor altceva, de ce fac acelasi lucruri? Daca…, de ce…?

Am gasit raspunsul mai tarziu. Cineva a spus: „Daca vreti sa aveti parte de comoditate, angajati-va: veti lucra de la 9.00 la 16.00, veti face in fiecare zi acelasi lucru, iar cand veti ajunge acasa nu va veti mai gandi la munca. Dar daca vreti sa fiti liberi, deveniti investitori; spune adio insa comoditatii. Cand ajungi acasa, seara la 16.00 (sau 20.00, sau 23.00, sau 02.00 🙂 ), tot te vei mai gandi la munca. Vei munci mai mult, va fii mai greu, dar va fii mai frumos. Si cand vei vrea sa iesi cu prietena la o plimbare in timpul zilei, nu vei avea nevoie sa ceri voie cuiva 🙂 . ” (Am folosit cuvintele mele, dar cam asta a fost ideea).

Am inteles atunci ca cei din autobuz (si altii ca ei) nu-si doresc suficient asta; faptul ca trambitezi in gura mare ca vrei altceva, nu dovedeste ca asa stau lucrurile, de fapt.

Commentarii

  1. mateilau

    Ne e teama de schimbare: o vrem, dar ne temem (poate ca unii sunt blocati/frustrati din copilarie.

    Super comentariul: ar trebui sa invatam mai multe din experientele de zi cu zi. Daca in fiecare am invata cate ceva si am mai si impartasi si cu altii, lumea ar fi mai bogata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.