Ajută-mă să îmi aleg o copertă!

FB cover

De când cu Europa în 80 de Zile, microbul cicloturismului mi-a intrat în sânge pentru totdeauna, cel mai probabil. A colinda lumea pe bicicletă constituie, de departe, cel mai interesant mod de a călători. Dacă vrei să simți peisajele prin care treci, să fii tot timpul în contact cu oamenii și, de ce nu, să ai parte de necunoscut din plin, bicicleta e calea.

În vara ce tocmai s-a încheiat, microbul de care spuneam m-a purtat, timp de o lună, iarăși pe drumurile Europei. Am ajuns până în Alpii Francezi, iar de acolo m-am întors prin Balcani către țară. Mai multe detalii sunt aici, iar câteva poze se găsesc aici.

Acum, ca și cu un an în urmă, mă pregătesc de lansarea poveștii călătoriei. Și, deși mai este destul de lucru, am nevoie de câteva păreri și sfaturi cu privire la copertă. În ultimele două săptămâni m-am tot jucat cu ideile, dar am rămas la 3 variante:

cover mock-up2cover mock-up1 cover mock-up3

Așadar, te rog să-mi lași un comentariu în care să îmi spui care ți se pare cea mai potrivită. Eventual, poți da și un share postării ca să ajungă la mai mulți oameni și feedback-ul să fie mai complet. Mersi!

P.S: Titlul și subtitlul nu sunt bătute în cuie, încă!

Commentarii

 1. Bogdan Ceapraga

  Salut! Super tare ideea ta! Bravo! Dintre poze cea mai faina mi se pare prima, insa ar fi interesanta una la fel (cu o catarare pe sosea in plan secund) care sa aiba bicla in prim-plan. Daca ai una asa cred ca ar fi cea mai potrivita alegere! Spor!

  1. Post
   Author
 2. Andrei

  Dintre prima si a treia o aleg pe a treia din cauza bicicletei. Ma gandesc ca intryn raft dintro librarie bicicleta ar sarii in ochi pt pasionati in primul rand si pentru curiosi in al doilea… cat deapre titlu, poate ar merita cautate niste sinonime la „vremuri”. Multa bafta!

  1. Post
   Author
 3. Olga

  A treia varianta este cea mai potrivita cu titlul si continutul cartii. Poate ar trebui putin cosmetizat bagajul de pe bicicleta, doar o parere. Despre vremuri, despre si la ce ai dorit sa te referi: timpul petrecut pe carari de munte, schimbarile de vreme (meteorologice) de-a lungul calatoriei, evocarile, in timp, din peregrinarile pe drumul de intoarcere, etc. Asa ca sunt in acord cu mentiunea lui Andrei.
  Mult succes!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 4. Rus Ibolya

  Cred ca si eu as merge pe varianta a treia, chiar cu bagaje cu tot… ca nici in viata nu poti lasa din bagaje ca lucrurile sa para mai frumoase, trebuie sa luam toate asa cum ingaduie bunul Dumnezeu…

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 5. Claudia

  Votez pentru varianta a treia. Are un dialog frumos intre prim plan si planul indepartat, si o profunzime a imaginii mai buna decat la celelalte. Profunzimea aceea este ceea ce face muntii atat de atragatori. Sa vezi verdele viu al ierbii in prim plan si perdelele fine ale muntilor succedandu-se in departari este ceea ce te face sa vrei sa intri imediat in acel peisaj, si implicit si in carte!
  Si mai am un motiv pentru care o prefer: imaginea nu are o compozitie simetrica, statica, ci una asimetrica – dinamica! Ceea ce, cred eu, se potriveste cel mai bine continutului cartii. Asimetrica este si compozitia imaginii nr. 2, dar aceea duce lipsa de culoarea care ii da viata celei de-a treia (rosul acela al bagajelor din prim plan).
  Plus ca bicicleta este semnul prezentei umane si da caldura si personalitate intregei imagini. Deci am 5 motive serioase pentru care votez cu nr. 3!
  Mult succes!!!
  (Un grafician de carte)

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 6. mihaela

  Eu as cumpara cartea vazand coperta numarul 3, un titlu intrigant ( pe care il ai deja) si o descriere … apetisanta… pe coperta 4 . Mult succes !

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.