Articol idiot cu DE CE-uri

question-marks

De ce trăiești?

De ce te trezești dimineața? De ce te dai jos din pat și te apuci de treabă? De ce sari peste micul dejun? Sau de ce nu sari, dar mănânci numai prostii? De ce faci ceea ce faci ca să îți câștigi existența? De ce jobul acesta și nu altul? De ce mergi la școală? De ce înveți? De ce citești? De ce petreci atât timp pe Facebook? De ce te uiți la filme/seriale?

De ce alergi? De ce mergi cu bicicleta? De ce nu mergi pe jos, ci doar cu mașina? De ce nu ieși mai des în parc?

De ce nu faci ceea ce îți place? De ce nu călătorești mai mult? De ce nu iubești mai sincer? De ce nu asculți mai mult? De ce nu ești mai atent la lumea din jurul tău? De ce nu întinzi o mână de ajutor? De ce nu visezi? De ce nu acționezi?

De ce umbli pe drumul pe care umbli? De ce te grăbești atât de tare pe el? Sau, din contră, de ce mergi atât de încet? De ce nu deschizi ochii și după alte oportunități? Și de ce nu știi motivația din spatele propriilor decizii?

De ce locuiești acolo unde locuiești? De ce ai lângă tine oamenii pe care îi ai? De ce te dedici activităților cărora te dedici?

De ce nu investești mai mult timp în lucrurile care contează pentru tine? Sau în relații…

De ce ești fericit? Sau, dacă nu ești, de ce nu ești? Iar dacă nu ești, de ce nu faci ceva ca să fii?

Și…de ce nu trăiești?

 

De ce…”de ce?”? (În loc de concluzie)

De ce „de ce?”? Pentru că răspunzând „de ce?”-urilor afli rezolvare și la orice alte întrebări ai avea. Și pentru că nimic nu e mai introspectiv ca o întrebare care sapă la baza motivațiilor tale, ajungându-ți în suflet.

De ce întrebări și nu răspunsuri? Pentru că nu să găsești e cel mai important, ci să cauți. Și nu să ajungi departe contează, ci important e să mergi înainte.

De ce nu mai multe „de ce?”-uri? De ce acestea și nu altele? Și de ce formulate astfel?

Ei bine, pentru că…

…răspunsurile (sper să) le descoperi singur!

Imagine: aici.

Commentarii

  1. Diana

    Frumos articol! Mi-ai dat ceva de gandit in seara asta. Am raspuns la o mare parte din intrebari (sau cel putin asta cred ca am facut), dar cele mai profunde, care nu isi vor gasi un raspuns exact, au declansat anumite introspectii pe termen lung. Pana la urma fiecare dintre noi ar trebui sa completeze lista cu propriile de ce-uri.

    1. Post
      Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.