Care e cel mai mare regret al tău?

Într-o lume în care putem face aproape orice ne dorim, probabil că nu există problemă mai mare decât lupta cu regretele. Să știi că au fost aspecte de care voiai să te ocupi, cuvinte pe care ți-ai fi dorit să le spui sau, pur și simplu, acțiuni pe care să le aduci la îndeplinire, dar nu ai făcut-o, poate fi extrem de dureros.

Pentru că regretele sunt exact despre asta: despre șanse de care nu ai profitat. Puține vor fi despre ceva ce ai făcut – majoritatea vor fi despre ceea ce ai fi putut face, dar ai lăsat pe dinafară.

Într-un mic „experiment”, în New York s-a așezat o tablă pe care oamenii să poată să își scrie câteva din regretele ce le marchează viața. Clipul este mai jos, iar concluzia este răsunătoare: o poți lua oricând de la capăt, căci niciodată nu e prea târziu să îți schimbi existența.

Și aș adăuga de la mine: trebuie, însă, să vrei.

Commentarii

 1. Ivan ilici

  Asta cu „o poti lua oricand de la capat” e o gogorita de doi bani. Apuca-te la 25 de ani, sa zicem, de un sport de care te-ai lasat la 12 si vezi daca poti sa mai fi profesionist! Sau incearca sa repari o relatie in care ti-ai abuzat partenerul sau copilul. As putea scrie in continuu exemple de situatii in care NU o mai poti lua de la capat.

  1. Post
   Author
   Bogdan

   Fair enough! Ma refeream doar la sensul urmator: poti de acum inainte sa traiesti in asa fel incat sa minimizezi regretele viitoare. Caci da, din pacate, trecutul ramane trecut, you’re right!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.