Ce am făcut cât am tăcut

Am realizat, privind în trecut, că nu reușesc niciodată să scriu în mod constant – oricât mi-aș propune, am perioade în care zilele se înșiruie fără să postez nimic nou pe blog. Motivele sunt diverse, știu, dar niciunul nu constituie o scuză suficient de bună pentru cineva care, în mod conștient, își propune să facă din scriitura lui o “operă” cu aspirații de artă.

Pe nesimțite, am dispărut din peisaj o bună bucată de vreme. Ce a început ca o perioadă lipsită de inspirație, s-a continuat cu săptămâni de muncă și cu pregătiri pentru una din excursiile pe care o visam de multă vreme. Așa se face că, oricât de bine m-am organizat și oricât de mult mi-am dorit, pur și simplu a trebuit să renunț la unele activități. Dar nu e rost de teamă, m-am întors și sunt tare hotărât să recuperez! Nu că ceea ce pierzi s-ar putea recupera vreodată (în mod real, zic, nu în calcule pe hârtie), dar măcar să trag mai tare decât aș face-o în mod normal, pot să încerc.

Totuși, pe unde mi-au umblat gândurile, sufletul și pașii? Ei bine, iată o întrebare la care nu știu să răspund în totalitate. Pentru că, dacă atunci când vine vorba de pași e ușor să îmi asum parcursul, când le iau în discuție pe primele două, firul devine încâlcit tare, iar capetele îmi sunt imposibil de găsit.

Gândurile, știu sigur, mi-au colindat, în lung și în lat, cam peste tot pe unde s-a putut. De la mărunțișuri cotidiene, până la planuri îndrăznețe de viitor, au avut ele grijă să acopere tot tabloul. Pe alocuri, au luat cu ele și sufletul, căci uneori creierul poate face casă bună cu inima, deși nu e deloc ușor.

Cu trupul…cu trupul e altă poveste! Așa cum aminteam, am reușit să plec într-o călătorie pe care mi-o doream și care, deși a ieșit total altfel de cum o visasem și planificasem, și-a meritat din plin timpul și banii. Cu rucsacul în spate, am urcat în tren spre Occident, urmând ca o lună întreagă să bat la picior cât mai multe, fără niște linii bine definite, ci lăsând necunoscutul să mă surprindă. Ideea era să ajungem în 30 de țări în 30 de zile (#30dezile30detari), dar ce a ieșit e destul de departe de asta. Oricum, urmează un scurt rezumat al călătoriei pe blog (deci țineți aproape!), și, cine știe, dacă vor exista doritori, poate și o scurtă cărticică cu tot ce implică să pleci la drum doar cu un rucsac, un prieten și niște bănuți în buzunar (cum să te boschetărești, de bună voie, prin țările Europei, adică – și să îți mai și placă!!!).

Mai mult, după cum spuneam, gândurile și sufletul au refuzat să îmi dea pace. Au avut ele grijă, chiar prin străini fiind, să fie mereu prezente acolo unde e important pentru ele. Ba chiar, surprinzându-mă și pe mine, au întocmit planuri și idei pentru un viitor care se anunță nu doar interesant, ci și provocator și imposibil de stăvilit (din toate la timpul lor, răbdarea nu strică).

Există însă și urme de regret cu privire la ce nu am făcut în tot timpul cât am tăcut. Căci nu e suficient să te îndrăgostești, să umbli “fără rost” și să te gândești la tot ce ai face cu viața ta, dacă nu treci și la acțiune. Așadar, îmi pare tare rău că nu am mai avut vreme de pasiuni: bicicletă, munte și citit, dar mi-am promis că recuperez, iar eu mă țin întotdeauna de promisiuni (așa îmi place să cred, doar, nu mă luați în seamă).

Una peste alta, nu am schimbat lumea cât am fost dispărut de aici, dar eu cu siguranță m-am schimbat. Bineînțeles, nu la modul acela țipător, bădăran, vizibil de la o poștă, ci subtil, pe nesimțite, așa cum numai timpul și experiențele te pot modela. Urmează, curând, să readuc în prim-plan o parte din trecut: atât gânduri, cât și povești de pe unde m-am tot plimbat. Până atunci, însă, vă las cu o urare cât o vară întreagă: nu uitați să trăiți!

P.S: Am adăugat eBook-ul din excursia de 4500 de km de anul trecut cu bicicletele aici, în cazul în care vrei ceva bun de citit, ai ajuns unde trebuie!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.