Ce atât de mult gri?!?

shutterstock_192451649glasses

Sunt momente în care parcă pică cerul pe tine. Nu că ai avea motive, dar tot pică. Iar momentele sunt, de fapt, perioade. Lungi, nesfârșite, de par că nu se mai termină. Te uiți spre orizonturi și nu vezi decât gri. Din ăla închis, spre negru. Ai vrea să faci ceva – orice! – dar nu ești în stare de nimic. Dar nici să stai nu îți vine, că nu îți stă în fire.

Nu știu de unde vine pesimismul, dar știu că există o rezervă nesfârșită din el. Dacă și atunci când totul e de bine (și chiar este!), găsește el o metodă să scoată capul, ce să mai zic de atunci când totul merge prost și chiar nu ai cum să fii mai vesel? În fine…

Cu gânduri din cele triste de mai sus îmi băteam capul în minutele tocmai scurse. Și nu, nu erau doar minutele, ci acestea veneau ca o încununare a unei întregi perioade. Dar din aia de care ziceam – de negreală cât vezi cu ochii! – așa, fără motiv.

Și atunci m-a lovit! Nu, nu optimismul, ci realitatea. De ce să nu schimb gri-ul în roz, prin recunoștință? Pentru că, la drept vorbind, am atâtea motive pentru care să mulțumesc că, dacă aș face-o, nu aș mai avea timp de cerul ăsta întunecat ce îmi apasă umerii! Și, uite așa, m-am luat de întocmit liste…mentale.

Cu oameni cărora le pasă. Cu evidențieri despre cât de bine o duc eu, totuși. Cu idei și planuri pentru viitor. Cu speranțe. Cu visuri. Și cu altele – tot în genul – pentru care trebuie să fiu recunoscător. Și, nu știu cum, dar parcă soarele a început, de nicăieri, să apară.

Și am înțeles: dacă am fi recunoscători pentru ce avem (și nu mă refer prea mult la material acum), nu am avea timp să fim triști din orice alte motive. La asta se rezumă, de fapt, totul.

Așa că, până la urmă, diferența o facem…noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.