Cine renunță la mult, obține mult

Priorities

Să reușești înseamnă să îți depășești scuzele: să alegi ce e important pentru tine și să fii capabil să renunți la orice altceva.

Nu o să fie ușor, căci nu are cum. Nimic din ceea ce contează nu îți este oferit pe tavă – ori te zbați, ori nu primești. Viața știe să trieze cererile: nu le ia în considerare decât pe cele cu adevărat râvnite.

Dar schimbarea nu apare de la sine, din neant. Dacă nu decizi că vrei să pornești pe un alt drum, o să rămâi în același vechi context care nu te împlinește.

Iar după decizie urmează acțiunea. Aici e rost de distracție! Câte hotărâri nu s-au luat, numai ca să aibă ce să se piardă, nerealizate? De asta reușita e mai mult decât decizie. Și, uneori, e mai mult decât acțiune.

E muncă, muncă titanică! E renunțare la timp, la bani, la tine. E depunere de efort, lacrimi, sudoare. Cu cât visul e mai înalt și dorința mai ieșită din comun și mai provocatoare, cu atât sacrificiile se cer mai mari. Nu poți să ții doi pepeni în aceeași mână, oricât de tare ai încerca!

Viața e ca o mare piață, în care tranzacțiile se fac ad-hoc, în funcție de ceea ce are fiecare. Dacă vrei să obții, trebuie să înveți să renunți.

Și, până la urmă, la atât se rezumă succesul: la renunțări. Cine renunță la mult, obține mult. Scurt, fără scuze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.