Cuvinte fără ecou

lead_large

Sunt multe momentele cu care nu știi ce să faci. Și, exact la fel, sunt multe și paginile ce ar trebui scrise, dar care rămân albe.

Astăzi, m-am pierdut printre stropi. Nu îmi pot aminti ultima perioadă în care vremea a fost așa cum trebuie să fie. Necapricioasă, adică. Normală, ca să îi spun pe nume.

Din cauza mohorâtului de afară (sau, mai bine, datorită) m-a înțepat o dorință aprigă de a scrie. E așa, un foc ce uneori pare stins, dar care, pe neștiute, te topește încetul cu încetul. Nu știe ce vrea, nu știe ce să spună și nici ce să facă, dar nici pace nu îți dă. Nu îi pasă decât de faptul că există litere ce se cer aranjate cu stil, ca să dea bine în cuvinte și fraze cu suflet.

Dar viața nu îți arată mereu drumul. Iar a scrie e la fel de greu ca a trăi. Nu te oprești în fața golului doar ca să îl umpli, ci vrei să iei nimicul și să îi dai valoare. De asta, fiecare text e mai mult decât o înșiruire de idei: e viață. Și nici măcar lipsa aceasta de palpabilitate a acesteia nu reușește să îi șteargă din valoare sau importanță.

De fapt, orice te face să trăiești merită numele de viață. Pentru că nu zilele scurse repetitiv una după alta sau job-ul cotidian îți suflă putere în nări ca să respiri, ci pasiunile. Ele definesc forma unui om și tot el reflectă adevăratul său chip. Există Cineva care a pus în oameni mai mult decât gândul după împlinire materială sau alergare după vânt.

Și, tocmai de sus, coboară și drumuri când nu știi pe unde să mergi. La fel cum apar și cuvintele, atunci când nu știi să le scrii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.