De Crăciun și în anul ce vine

Sunt multele trăirile și speranțele pe care sărbătorile și sfârșitul de an le trezesc în oameni. De la gânduri bune, urări frumoase și momente de retrospectivă la speranțe pentru un viitor mai bun, aspirații către ținte mai înalte sau dorințe de schimbare în bine. Cumva, pare că reușim să scoatem la iveală tot ce e mai bun din noi…pentru un timp.

Pentru că, nu știu de ce, dar nimic din toate acestea nu durează. Cum prima zăpadă de toamnă la munte se topește la întâlnirea cu razele de soare, așa ni se distruge și bunătatea sub intemperiile obișnuinței vieții. Iar toată magia cu care ne îmbrăcăm în aceste zile de sărbătoare dispare subit, ca și când nici nu a existat.

De asta, avem nevoie de mai mult. Lumea în care trăim merită mai mult. Oamenii pe care îi întâlnim tânjesc către mai mult. De aceea mi-ar plăcea ca tu să fii o astfel de rază de speranță în bezna egoismului cotidian.

Mi-ar plăcea ca să ai un timp special Crăciunul acesta, iar anul ce vine să îi calce pe urme.

Nu îți doresc multe, doar fericire. Suficientă să îți ajungă, astfel încât să ai și de oferit. Orice ți s-ar întâmpla, îmi doresc să înveți, să crești și să fii mai bun. Nu are rost traiul pe pământ, dacă rămâi tot cel care erai ieri. Iar progresul se face cu greu, pas cu pas, printre stropi de sudoare și scrâșnete din dinți, așa că niciodată să nu te sperii și să nu renunți. Ceea ce merită cere timp, iar timpul cere răbdare. Învață, așadar, să aștepți.

Fii curajos, doar așa zilele îți vor oferi maximul. Îndrăznește să spargi rutina, chiar dacă uneori asta înseamnă să te arunci cu capul înainte spre văi. Vei fi uimit de cât de repede îți vor crește aripi! Iar zborul, odată deprins, nu-l vei mai putea uita indiferent de obstacole. Te va purta pe culmi nebănuite, oferindu-ți recompense și împliniri la care nici nu ai fi sperat. Vei realiza, atunci, că visarea e totul, iar determinarea e cea mai puternică cale.

Alege, te rog, să speri. Fii tu oaza aceea de pozitivism roz într-o mare de cenușiu dens și apăsător. Rămâi cu picioarele pe pământ, dar nu ezita să umbli cu capul prin nori, căci de nicăieri nu se vede mai fain viața! Și, dacă uneori e nevoie, oferă tot ajutorul de care ești capabil. Nu te uita la ce primești în schimb sau la cine îți cere, învață să te pui pe tavă pentru ceilalți. O să te doară, o să plângi și o să suferi, dar cine a zis că binele e răsplătit doar cu bine?

Să nu uiți, mi-ar plăcea, de tine. De visuri, de aspirații sau de dorințe. Învață să lupți pentru ce îți dorești, iar frica trimite-o departe de la tine. Dacă totuși, te bântuie, alege să o îmblânzești – poate fi un sfetnic bun atunci când sunteți în aceeași tabără.

Fii, în anul ce vine, cea mai bună versiune a ta. Schimbă ceea ce vrei și trebuie schimbat. Întărește ceea ce îți place la tine și fii statornic în obiceiurile bune. Ai grijă să crești, zi de zi, către cel care poți deveni. Nu lupta în bătăliile altora, dar înarmează-te cu tot ce ai mai bun când vine vorba de propria persoană – acestea sunt cele mai grele războaie.

Apreciază, deci, timpul – e singura resursă ce nu poate fi cumpărată. Așadar, investește-l în tot ceea ce te bucură, învățând să te eliberezi de neesențial. O viață de succes e mai mult despre renunțare, decât despre obținere. Aproape mereu, mai puțin înseamnă, de fapt, mai mult. De aceea, țintește mereu profunzimea – o să rămâi surprins de ce perspective descoperi când mergi prea departe.

Și, nu în ultimul rând, țintește iubirea. O să te facă persoana aceea mai bună de care toți din jurul tău au nevoie. Numai așa, magia de poveste a sărbătorilor va dura veșnic, iar fiecare an va fi mai bun ca precedentul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.