Dedicație

Despre acest subiect, dacă s-ar putea, nu m-aș pronunța deloc. Dar o sa adun, cu greu, câteva cuvinte. Nu atât pentru tine – pentru că tu vei fi, atunci când te voi întâlni, ceea ce ești – ci pentru mine, ca să știu să te recunosc și să nu te ratez.

Bine, adevărul e că, dacă e să fie, nu prea o să te pot ocoli, dar unele riscuri nu merită niciodată asumate.

Mi-ar plăcea să fii drăguță. Nu perfectă, dar frumoasă. Atentă cu tine, însă fără să exagerezi. M-aș bucura să îți placă naturalul, iar pentru tine oglinda să fie doar o prietenă fugitivă. Și asta nu pentru că nu ți-ar plăcea, ci pentru că știi că sunt multe lucruri mai importante de atât. Vei știi, astfel, că frumusețea înseamnă să fii ceea ce ești, nu ceea ce îți spun alții să fii.

Îmi place să descopăr frumosul în toată profunzimea lui. E adevărat, un chip plăcut atrage, dar doar o inimă dedicată cucerește! Tu, mi-ar plăcea să fii fata aceea la care să mă uit în suflet și să mă pierd. Să știu că, atunci când sunt în preajma ta, nu mai sunt pe pământ, ci într-un univers infinit conturat doar de ceea ce ești.

Mi-ar plăcea să fii ca un munte: maiestuoasă, provocatoare, contrastantă. Greu de descoperit, dar imposibil de uitat. Pătrunzătoare prin tărie, priveliște și noutate. Schimbătoare, dar, în același timp, statornică cum numai o stâncă poate să fie.

Mi-ar plăcea să nu fii superficială. Societatea și ale ei iluzii să te lase rece. Să știi valoarea banilor și – mai ales – a timpului, iar hainele și pantofii să nu reprezinte totul. La fel și cu machiajul.

Te-aș vrea să zâmbești. Larg, simplu și adesea. Iar pe chip aș vrea să îți fie așternută fericirea…

Și aș mai vrea să pot să te iau cu mine. Pe munți, pe bicicletă prin lume sau pe oriunde ne-ar tăia capul. Știu, asta ar însemna să visezi îndrăzneț, să știi să te mulțumești cu puțin (material, că sufletește ai avea din plin!) și să înveți nonconformismul. Ar trebui să fii dură, hotărâtă, întreprinzătoare. Și nu, asta nu ți-ar știrbi deloc gingășia și feminitatea, ci ți-ar conferi atitudinea aia după care lumea se uită în jur, negăsind-o însă!

Mi-ar plăcea să nu plângi. Decât de bucurie, când fericirea nu îți mai încape în suflet. Pentru frustrări și necazuri, știu că ai putea avea altă abordare: să le privești în ochi, să îți aduni forțele și să le învingi. Te știu că poți să fii puternică!

Mi-ar plăcea să fii și liberă. Să îți alegi singură calea, pașii sau gândurile. Dacă vrei să râzi, mi-ar plăcea să râzi. Dacă vrei să alergi prin bălți, să alergi. Dacă să ieși îmbrăcată curcubeu pe stradă, să ieși. O să fiu și eu lângă tine, să îți țin de urât…

Mi-ar plăcea să îți construiești propria viață. Să nu îți fie frică să încerci și să cazi sau să riști. Să ai curaj să îți definești propriile valori și să le respecți. Să te uiți la tine și să nu îți găsești defecte, ci să îți admiri calitățile.

Te-aș vrea contra curentului, pe buze fluturându-ți mereu De ce nu?, în loc de clasicul De ce?

Pe tine te-aș vrea…să fii ciudată. Îndrăzneață, deși calmă și calculată. Atentă. Sensibilă, dar nu ușor de înduplecat. Te-aș vrea nu perfectă, ci sinceră. Și autentică.

Totuși, mi-ar plăcea să vrei să faci progrese. Să lupți să te schimbi. Să îți dai interesul și să se vadă că vrei. Căci reușitele nu vin din vorbe, ci doar în urma faptelor.

Mai mi-ar plăcea să îi respecți pe ceilalți, dar neuitând de tine.

Și aș vrea…să nu întârzii. Să ai priorități din cele mai nobile și să te ții de ele. Mi-ar plăcea să văd cum te străduiești, fiindcă știu sigur că o să îți iasă.

Mi-ar plăcea, nu în ultimul rând, să oftezi. De dor. Și mi-ar plăcea, evident, să fii a mea. Pentru totdeauna, te rog, dacă se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.