Despre speranțele mele de autor: trecut, prezent și viitor

Am scris prima mea carte cu naivitatea începătorului, cu multe visuri și așteptări înghesuite printre rânduri. Scriitura era departe de a fi ideală, structura putea fi mult îmbunătățită, iar cuvintele mai cu grijă alese, însă am sperat că entuziasmul necunoscutului, provocările drumurilor și frumusețile aventurii vor compensa stângăciile. Cele aproape trei luni de pedalat prin țările Europei, fără experiență anterioară, nu erau de neglijat, nu-i așa?

In al doilea volum am investit mai mult timp, dar și experiența de la prima publicare. Am povestit mai cursiv, am strecurat lecțiile de viață printre aventurile de pe drum și am lăsat cititorul mai puțin zăpăcit la final de lectură. L-am purtat prin orașele și munții Europei Centrale, cu un bonus deloc de neglijat: o incursiune rapidă în maipuțincunoscutul din Peninsula Balcanică.

Au urmat apoi câteva călătorii, tot pe bicicletă, pe care nu le-am mai grevat în cuvinte. Mi se păreau redundante și neinteresante…Așa că abia când am făcut ceva diferit – o lună cu trenul prin marile orașe ale Europei – mi-am adunat curajul să mai scriu. Zic curaj pentru că, după eșecurile inițiale, nimic nu mă mai făcea să mă adun…Am șlefuit bine metaforele și am păstrat doar ce era foarte relevant, rezultatul final fiind unul abundent în imagini, culori și senzații. Avusesem timp, stând pe scaunele confortabile din Vest, să rumeg bine cuvintele.

„Ținutul dintre Mări” a încheiat lista volumelor, undeva acum mai bine de trei ani. Subiectiv vorbind, aceasta reprezintă cele mai reușite rezultate – de la locurile văzute, la aventurile trăite și la lecțiile învățate, nimic nu egalează experiențele din această carte. Parcă și scrisul mi s-a maturizat, parcă și clișeele au făcut mai mult loc unor perspective orginale și parcă și interesul stârnit de ea a fost mai ridicat. Georgia, Armenia, Karabagh, Azerbaidjan pe bicicletă – nu găsești așa ceva pe toate drumurile, nu?

E sfârșit de 2022, au trecut mulți ani de când visam că poate fi și acesta un stil de viață: să explorezi lumea cât mai mult, iar acasă să aduci această lume pe radarele celor neplecați ca să îi motivezi să viseze și ei mai departe. Și, de ce nu, să le arăți că se poate și fără consum, cheltuieli mari și șabloane. Raportat la cum speram, am dat greș pe toate planurile – însă știu că pe unii i-am provocat. Feedback-ul după lecturi a fost, evident, împărțit, dar m-am bucurat pentru fiecare persoană care s-a simțit bine citind.

Una peste alta, în tot acest timp, am învățat cât de complicat este să îi faci pe oameni să rezoneze cu tine, să îi motivezi să vadă ceva deosebit în munca ta și să îți întindă o mână de ajutor cumpărând un volum sau răspândind vestea printre prietenii mai pasionați. Pentru vara viitoare, am speranța unei aventuri mai lungi, care merită nu doar fotografiată, filmată sau păstrată în suflet, ci și transpusă în cuvinte, pentru oricine vrea să se încălzească iarna la gura sobei. Strângem bani momentan, avem nevoie și de echipament nou pe alocuri, dar mai ales pentru mâncare și cazare. Dacă vrei să ajuți, o poți face cumpărând una din cărțile mele, oricare îți place mai mult. Preț? 25 de lei/bucata, mai am câteva exemplare din fiecare. Însă, Doamne ajută!, să fie cerere, că vorbesc la tipografie și mai scoatem!

P.S: În Decembrie livrarea e gratuită prin curier. Pentru comenzi te aștept aici, cu scroll până la finalul paginii, sau în mesaj privat pe Facebook pentru orice altă combinație de volume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.