de meditat

Despre cum școala din România distruge destine (dacă tot e grevă)

Ceea ce urmează este o confesiune, în întregime adevărată, despre traumele unui copil obișnuit, ieșit din sistemul educațional pervers din România. În încercarea de a ține povestea succintă, am trunchiat din măiestria vorbelor, dar, sper eu, nu și a relevanței. Am ajuns să fac grădinița la bunici, la 8 kilometri de casă, din cauza educatorelor …

22 de sfaturi pentru 2022

Anul ce a trecut am lăsat-o mai moale cu scrisul pe blog, nu că am vrut, ci că așa a fost să fie. Editatul clipurilor de pe YouTube mi-a luat multă energie și mult timp, iar învățatul unor abilități, la fel. În plus, cum subiectul principal rămâne pandemia, iar eu am vrut să mă detașez …

Despre COVID, vaccin și responsabilitate personală (și socială)

Deunăzi, îmi sună telefonul: Mama. Vorbim, povestim, ne lungim, până într-acolo că ajungem la vaccin: „Tu ce zici, să se vaccineze Tata?” mă întreabă. Și, de aici, ne mai lungim o tură… E o nebunie totală cu vaccinul, în societate. Unii îl văd soluția supremă, alții îl văd impersonarea Diavolului. S-a creat o divizare tot …

Hai să-l plângem pe Arthur!

Zilele acestea bula mea de internet a urlat de o mare „nedreptate”: un prinț austriac a împușcat unul din cei mai mari urși din România, pe Arthur. Nu contează că omul a participat la vânătoare plătind așa cum îi cere legea (bună, rea, aplicată corect sau nu, e altă discuție), toți s-au grăbit să îl …

COVID-19: Noua normalitate?

Acum câteva zile președintele a ieșit să anunțe că după 15 mai măsurile restrictive vor fi, treptat, îndepărtate. În acest context, e interesant de observat cum aceiași oameni care, la începutul stării de urgență aplaudau închisul în case, astăzi fac planuri nebunești odată cu terminarea restricțiilor. Nu că ne-am obișnuit? E așa, în aer, un …

COVID-19: Cât mai rezistăm în case?

Nici nu s-a terminat starea de urgență că președintele s-a grăbit să anunțe o alta: cel puțin până la 15 mai, situația nu va fi mai relaxată în România. Suntem o țară disfuncțională, doar cine nu vrea, nu observă asta. Măcinată de corupție și interese, de la firul ierbii până la centrele puterii, România e …

COVID-19: Solidaritatea dincolo de clișee

Circulă mult, în societate, argumentul solidarității, atunci când se pune problema ieșirii din casă sau al activităților diverse. Ne-am transformat în judecători aspri, dar, ce înseamnă solidaritatea, de fapt? E lucru cert că această criză scoate din noi și ce e mai bun, dar și ce e mai rău. Speriați de mass-media, terorizați de ce …

COVID-19: În căutarea echilibrului

În vremurile de criză e ușor să se ajungă la două extreme, ambele la fel de dăunătoare: fie se manifestă un spirit civic exacerbat și intolerant, fie pericolul este tratat cu indiferență și fără responsabilitate. Criza noului coronavirus a făcut ca lumea, așa cum o știam, să devină rapid istorie. În doar câteva săptămâni, viața …