Din eșec în eșec cu entuziasm? Prostii!!!

Se spune că trebuie să înveți să treci peste eșecuri plin de entuziasm, dacă vrei să reușești. Doar că de unde să îl iei?

Uneori e ușor – adevărat – să nu rămâi căzut lângă obstacole – după ce te-ai împiedicat – dar alteori? Alteori nu știi cum să te faci mai mic lângă ele și cum să îți găsești o poziție mai confortabilă, pentru un plâns mai în tihnă!

Și, deși nu e chiar bine, preferi să rămâi acolo în tăcere și să îți îneci amarul. Nu te aude nimeni, nu auzi pe nimeni…ești doar tu cu tine și eșecul tău.

Așadar, de unde să faci rost de acel dram de entuziasm ca să mergi mai departe? De unde să cumperi puterea necesară pentru un următor pas? De ce ai putea să te sprijini pentru o altă ridicare?

Căci…

Căci ai visat, dar a venit realitatea și ți-a spulberat visele. Ai muncit din greu, dar viața ți-a furat ceea ce știi că ar fi fost „de drept” al tău.

Ai iubit, dar ai iubit în zadar. Te-ai investit în celălalt, dar ai ieșit în pierdere. Ai luptat cu toate puterile și ai fost înfrânt inexplicabil.

Ți-ai pus ținte înalte și frumoase și, în ciuda tuturor eforturilor supraomenești pe care le-ai depus, ai rămas undeva tot departe de ele.

Ai învățat, dar nu ai luat. Te-ai pregătit pentru job, dar nu l-ai primit. Ai dat tot ceea ce ai putut da…

Ți-ai vândut sufletul în arenă, iar la final ai realizat că ai rămas și fără rezultate dar și fără tine.

Și ce îți rămâne de făcut, ca să te regăsești? La entuziasm nu îndrăznești să speri și tot ce vrei e să găsești un drum pe care să continui!…

Din eșec în eșec cu entuziasm? Prostii! Din eșec în eșec cu entuziasm, sperând că într-o zi vom lovi succesul? Tot prostii!

De ce? Pentru că nu ne place. Și pentru că doare, să tot eșuezi. Vrem ca rezultatele să apară imediat după depunerea eforturilor, iar lipsa acestora devine frustrantă. Cât să încerci și tot să încerci? Cât de nebun să fii să tot mergi înainte?

Uităm însă – gândind astfel – că viața nu e o ecuație cu sumă „zero”.

Dacă ofer, nu înseamnă că o să și primesc înapoi. Dacă lupt, nimic nu îmi garantează victoria. Dacă iubesc, dragostea nu îmi va fi neapărat împărtășită.

Dar, dacă acționez, pot să mă aștept la rezultate. Numai punând osul la treabă, am șanse să aflu ce e succesul.

Acțiunea nu îmi oferă certitudinea reușitei. Lipsa acesteia – însă – îmi garantează, cu siguranță, eșecul.

 

Sursă foto:aici

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.