Saptamana care a trecut am terminat o carte in care am gasit o multime de lucruri interesante – “Jurnalul unui Milionar”, by Steven Scott. M-am gandit ca unele dintre ele ar trebui sa le stie majoritatea dintre noi; si, pentru ca nu toti au aceasta carte, am decis ca, ceea ce autorul a grupat sub forma unor legi, sa postez pe blog. Sper ca fiecaruia dintre cei care vor citi, aceste invataturi sa-i fie de folos. Stiu ca postarea e putin cam lunga pentru a fii citita integral pe net, dar nu m-am indurat sa tai nimic. Simte-te liber(in caz ca nu te simteai deja) sa citesti doar ceea ce te intereseaza si crezi ca iti e de folos!
Legea Esecurilor Trecute: Nu folositi esecurile trecute sau lipsa realizarilor drept scuza sau piedica pentru lipsa realizarilor prezente sau viitoare. Primele nu le controleaza pe cele din urma.
Legea Invatarii: Esecurile sunt a doua categorie de profesori eficienti pe care ii avem. Nu le dispretuiti, invatati din ele.
Legea Usilor Inchise: Cand usile ti se trantesc in fata, fii creative si deschide o fereastra.
Legea Transformarii Visului: Transformati-va visurile in obiective, obiectivele in sarcini si sarcinile in pasi.
Legea Minimei Rezistente: Calea minimei rezistente rareori duce la succes.
Legea Realismului: Incearca sa pastrezi o perspectiva reala, nu una conventionala.
Legea Puterii: Joaca dupa puterile tale.
Legea Slabiciunii: Intareste-ti punctele slabe.
Legea Motivatiei: Aprecierile exprimate si banii primiti in plus sunt o motivatie grozava.
Legea Relationarii: Lupta-te sa creezi relatii si contracte care sa duca la un castig reciproc.
Legea Iubirii: Iubeste oamenii. Foloseste lucrurile. Si nu invers.
Legea Mentorilor: Fii destept: gaseste un mentor sau un antrenor care sa te ajute sa devii si mai destept.
Legea Parteneriatului: Puterea mai multor parteneri buni este infinit mai mare decat cea a unui proprietar unic.
Legea Succesului Reciproc: Ajutati-i pe toti subordonatii dumneavoastra sa aiba succes si realizarile lor va vor conduce la realizari incredibile.
Legea Respectului: Cu cat iti respecti mai mult cumparatorul, cu atat acesta va cumpara mai mult.
Legea Testarii: Cautati un “teren de antrenament”; testate reclamele care ar putea “marca”.
Legea Construirii: Nu incepeti sa construiti casa pana cand nu ati turnat fundatia.
Legea Recuperarii: cand subordonatii, colegii sau apropiatii dumneavoastra au un esec, alinati-le durerea si dezamagirea, ascultandu-i cu atentie si incurajandu-i. Nu ii criticati, nu analizati situatia si nu le dati sfaturi cel putin doua zile. Aceasta abordare se aplica colegilor, angajatilor, prietenilor si, cel mai important, membrilor familiei.
Legea Analizei: Analizati-va esecurile abia atunci cand durerea si amorteala incep sa scada.
Legea Esecurilor: Dupa un esec nu sperati intr-o pauza, nu incercati o lovitura mai usoara si nu abordati timid urmatoarea lovitura. Invatati din esec, concentarti-va asupra mingii si loviti-o cat puteti de tare.
Legea Negativismului: Cu cat aveti o atitudine mai negativa fata de munca dumneavoastra si de oamenii cu care lucrati, cu atat este mai putin probabil sa aveti succes.
Legea Atitudinii: Numai dumneavoastra sunteti responsabil pentru atitudinea proprie si numai dumneavoastra o puteti face sa devina pozitiva.
Legea Pregatirii: O prezentare realizata fara pregatirea prealabila a fundatiei nu este nici pe departe le fel de eficienta ca una pentru care ati pregatit in prealabil fundatia.
Legea Resurselor Limitate: Folosirea eficienta a resurselor limitate este inamicul cel mai puternic al folosirii maxime a resurselor limitate. Nu inlocuiti “maxim” cu “eficient” numai pentru ca este mai usor, mai ieftin sau mai rapid.
Commentarii
adevarat…