Jurnalul unui Milionar

Saptamana care a trecut am terminat o carte in care am gasit o multime de lucruri interesante – „Jurnalul unui Milionar”, by Steven Scott. M-am gandit ca unele dintre ele ar trebui sa le stie majoritatea dintre noi; si, pentru ca nu toti au aceasta carte, am decis ca, ceea ce autorul a grupat sub forma unor legi, sa postez pe blog. Sper ca fiecaruia dintre cei care vor citi, aceste invataturi sa-i fie de folos. Stiu ca postarea e putin cam lunga pentru a fii citita integral pe net, dar nu m-am indurat sa tai nimic. Simte-te liber(in caz ca nu te simteai deja) sa citesti doar ceea ce te intereseaza si crezi ca iti e de folos!

Legea Esecurilor Trecute: Nu folositi esecurile trecute sau lipsa realizarilor drept scuza sau piedica pentru lipsa realizarilor prezente sau viitoare. Primele nu le controleaza pe cele din urma.

Legea Invatarii: Esecurile sunt a doua categorie de profesori eficienti pe care ii avem. Nu le dispretuiti, invatati din ele.

Legea Usilor Inchise: Cand usile ti se trantesc in fata, fii creative si deschide o fereastra.

Legea Transformarii Visului: Transformati-va visurile in obiective, obiectivele in sarcini si sarcinile in pasi.

Legea Minimei Rezistente: Calea minimei rezistente rareori duce la succes.

Legea Realismului: Incearca sa pastrezi o perspectiva reala, nu una conventionala.

Legea Puterii: Joaca dupa puterile tale.

Legea Slabiciunii: Intareste-ti punctele slabe.

Legea Motivatiei: Aprecierile exprimate si banii primiti in plus sunt o motivatie grozava.

Legea Relationarii: Lupta-te sa creezi relatii si contracte care sa duca la un castig reciproc.

Legea Iubirii: Iubeste oamenii. Foloseste lucrurile. Si nu invers.

Legea Mentorilor: Fii destept: gaseste un mentor sau un antrenor care sa te ajute sa devii si mai destept.

Legea Parteneriatului: Puterea mai multor parteneri buni este infinit mai mare decat cea a unui proprietar unic.

Legea Succesului Reciproc: Ajutati-i pe toti subordonatii dumneavoastra sa aiba succes si realizarile lor va vor conduce la realizari incredibile.

Legea Respectului: Cu cat iti respecti mai mult cumparatorul, cu atat acesta va cumpara mai mult.

Legea Testarii: Cautati un “teren de antrenament”; testate reclamele care ar putea “marca”.

Legea Construirii: Nu incepeti sa construiti casa pana cand nu ati turnat fundatia.

Legea Recuperarii: cand subordonatii, colegii sau apropiatii dumneavoastra au un esec, alinati-le durerea si dezamagirea, ascultandu-i cu atentie si incurajandu-i. Nu ii criticati, nu analizati situatia si nu le dati sfaturi cel putin doua zile. Aceasta abordare se aplica colegilor, angajatilor, prietenilor si, cel mai important, membrilor familiei.

Legea Analizei: Analizati-va esecurile abia atunci cand durerea si amorteala incep sa scada.

Legea Esecurilor: Dupa un esec nu sperati intr-o pauza, nu incercati o lovitura mai usoara si nu abordati timid urmatoarea lovitura. Invatati din esec, concentarti-va asupra mingii si loviti-o cat puteti de tare.

Legea Negativismului: Cu cat aveti o atitudine mai negativa fata de munca dumneavoastra si de oamenii cu care lucrati, cu atat este mai putin probabil sa aveti succes.

Legea Atitudinii: Numai dumneavoastra sunteti responsabil pentru atitudinea proprie si numai dumneavoastra o puteti face sa devina pozitiva.

Legea Pregatirii: O prezentare realizata fara pregatirea prealabila a fundatiei nu este nici pe departe le fel de eficienta ca una pentru care ati pregatit in prealabil fundatia.

Legea Resurselor Limitate: Folosirea eficienta a resurselor limitate este inamicul cel mai puternic al folosirii maxime a resurselor limitate. Nu inlocuiti “maxim” cu “eficient” numai pentru ca este mai usor, mai ieftin sau mai rapid.

Commentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.