No Excuses!

no-excuses

Am tot obosit în ultimul timp să vreau să fac unele lucruri, dar să nu le fac, motivele pentru lipsa mea de acțiune fiind diverse și întemeiate. Întemeiate – așa zic eu, iar la fel zic și oamenii din jur, pentru că și la ei observ același gen de limitări.

Cumva, se pare că viața ajunge să fie un „chin” în care facem prea puțin din ceea ce ne dorim și mult prea mult din ceea ce „trebuie”. Cumva, ajungem să ne dăm fericirea de astăzi pe speranța fericirii de mâine. Cumva, ajungem să ne amânăm visele până acolo unde uităm de ele.

Iar eu unul – cel puțin – m-am săturat de așa comportament.

Așa că mă văd nevoit să recunosc că lucrurile pe care nu le-am realizat nu mi le-am dorit cu adevărat. De ce? Pentru că dacă le-aș fi vrut, le-aș fi avut, acesta fiind unul din aspectele faine ale traiului nostru: ceea ce ne dorim putem obține. Dacă muncim. Și dacă luptăm. Fără compromisuri și fără scuze.

Doar că, deși realitatea ne arată calea, preferăm să vrem…nevrând. (Sau era să nu vrem…vrând?). În fine, tot acolo! Ideea care e? Că ne dorim să ajungem într-un anumit context, dar nu suntem dispuși să facem „what it takes” ca să ne transformăm dorințele în realitate.

Și oare, dacă toate „barierele” care ni se pun în cale ar fi înlăturate într-un mod magic, situația ar deveni mai roz? Puțin probabil…

De ce? Ei bine, pentru că obstacolele nu sunt decât prilejuri bune de găsit scuze! Și nu, asta nu înseamnă că le neg existența, ci doar că înțeleg că cine își dorește cu adevărat ceva, găsește și modalitatea de a-l obține! E destul de simplu, până la urmă: vrei, realizezi, ce atâta vorbărie?

Partea tristă e că ne place să spunem ce, când, cum ne dorim, dar de prea puține ori trecem și la pasul următor, al implementării și al sacrificiilor. Poate că din frică de eșec, din comoditate sau din teamă de necunoscut rămânem pe loc și continuăm să trăim așa cum ne-am învățat. Sau poate că doar nu avem curajul să ieșim din tipare. Sau poate că nu vrem să ne supărăm prietenii/familia/cunoștințele. Sau poate că – într-adevăr – nu avem timp, bani, cu cine etc.

Sau – hai să fim sinceri cu noi! – poate că doar nu ne dorim cu adevărat…

Căci, dacă într-adevăr am vrea o altă viață, ne-am construi-o! Poate că ne-ar lua mult timp și ne-ar fi greu, rezultatele neapărând peste noapte, dar cine zice că trebuie să fie ușor sau că lucrurile faine se fac de azi pe mâine? Nimeni…

Iar adevărul e că orice lucru de valoare cere efort, timp și implicare, singura variabilă fiind dată de disponibilitatea noastră de a plăti prețul necesar, atât. Restul? Scuze ieftine! Scuze de care am face bine să scăpăm.

Sursă imagine: aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.