Pierde-vară – din nou – pe două roți :)

După ce înveți să zbori, nu îți mai vine să te târăști prin praful pământului. La fel, după ce descoperi călătoritul cu bicicleta, nimic altceva nu mai poate să te fascineze la fel. Cine nu crede, să încerce, zic eu – o să îmi dea dreptate. 😉

În altă ordine de idei, zilele acestea se împlinesc trei ani de la prima mea mega-provocare pe două roți, Europa în 80 de Zile. Aceasta a fost, fără să exagerez, experiența care mi-a deschis ochii cel mai mult și care mi-a schimbat perspectiva asupra vieții – mi-a arătat că, dacă vrei, se poate.

Mai mult, m-a purtat prin locuri nebănuite, deschizându-mi sufletul către acest mod de trai: minimalist, aproape vagabondic, mereu pe drumuri. Poate sună rău, dar nu este astfel – este doar diferit.

Mâine-poimâine, urmează să pornesc în cea de-a treia expediție de genul. Tot prin Europa – încă – dar incluzând și o bună parte din Carpații României. Planul nu este foarte bine întocmit, iar bagajele încă sunt nefăcute, dar dorința există. Bateriile sunt la nivelul acela critic când urlă să fie umplute, dacă vrei să nu clachezi de rău de tot. Așa că, într-un fel, plecarea „se cere” de la sine…

Ca traseu, ne-am dori să ajungem prin Ungaria, Slovacia, Polonia, Cehia, Germania, Austria, Elveția, Italia, Slovenia, Croația, Bosnia și Serbia, dar totul depinde de vreme, de starea fizică, de context, etc. Oricum ar fi, ne păstrăm flexibili și pregătiți atât pentru neprevăzut, cât și pentru frumusețile de pe traseu. Promit să car aparatul după mine pentru fotografii cât mai deosebite, prin care să aduc depărtările mai aproape, asta este sigur.

Și, dacă tot am adus vorba de promisiuni, trebuie să fac o mențiune: site-ul va intra în stand-by până la întoarcere. Nu am internet în roaming (deși mi-ar fi plăcut, ca să pot posta în timp real pe blog poveștile), dar la final o să fac rezumatul fiecărei zile, cu fotografiile aferente, în încercare de revanșare.

Așadar, see you in a month! Până atunci – și nu numai – bucurați-vă de viață!

P.S: Pentru interesați, traseul ar fi următorul:

  1. https://www.bikemap.net/en/route/3626981-catina-satu-mare-prin-munti/
  2. https://www.bikemap.net/en/route/3627018-satu-mare-brno/
  3. https://www.bikemap.net/en/route/3630793-brno-italia-via-imst/
  4. https://www.bikemap.net/en/route/3630886-granita-italia-ljubljanavia-elvetia/
  5. https://www.bikemap.net/en/route/3630913-ljubljana-romania-granita-via-bosnia/
  6. https://www.bikemap.net/en/route/3630931-granita-romania-catina-via-dealuri-si-munti/

P.P.S: Cărțile încă sunt la 1+1 gratis, deci nu ezita să comanzi!

1+1gratis blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.