Probleme ca probleme, dar soluții?

transit_van_problems

Așa cum spuneam zilele trecute, în fiecare săptămână o să postez câte un fragment din cartea „Europa în 80 de Zile” cu unele din lecțiile pe care le-am învățat în urma călătoriei cu bicicleta de vara trecută. Pentru cei care vor să afle mai mult, există preview-ul variantei PDF sau pot comanda cartea direct de pe pagina corespunzătoare. Enjoy!

De probleme ne-am săturat, că și așa ne lovim de ele pe toate drumurile și la fiecare pas. Important e: soluții există? Avem totuși, niște căi de salvare? Ei bine, avem, normal că avem! Și sunt la îndemâna fiecăruia, din fericire. Cum scăpăm de probleme? Rezolvându-le! Nu, nu întorcând spatele și fugind, sperând că după colț o să fie mai bine, ci stând față în față cu provocarea și câștigând lupta. Pentru că fiecare problemă asta reprezintă, de fapt, o provocare pe care noi trebuie să o acceptăm.

 

Nu știu cu ce probleme te confrunți sau care sunt aspectele din viața ta care îți dau bătăi de cap. Nu știu nici ce nu îți iese și nici care sunt lucrurile pe care trebuie să le schimbi, iar de cât de greu îți este nu am habar. Nu pot să înțeleg cum e să fii în pielea ta și nici ce implică să trăiești unde, cum și cu cine trăiești tu. Și nici nu am cum să știu de ce soluții ai tu nevoie ca să îți depășești problemele de zi cu zi, dar știu o persoană care știe toate acestea și care e în măsură să încerce să rezolve totul: pe tine! Nu mă crezi? Atunci ascultă! Lasă cartea din mână timp de două minute
și privește la viața ta de până acum: cine s-a luptat cu toate și cine a fost cel care a scos-o, chiar dacă uneori cu greu, la capăt? Cine a fost cel care a stat pe baricade și a condus luptele? Nu tu? Atunci cine? Sigur nu vrei să te mai gândești?

Soluția e la noi întotdeauna, iar chiar și atunci când nu suntem în măsură să rezolvăm situația, de noi depinde cum ne raportăm la contextul creat. Iar tocmai această atitudine pe care o afișăm în fața greului e soluția ieșirii din impas și nu rezolvarea problemei, în adevăratul sens al cuvântului. Asta ne diferențiază: cum trecem prin greutăți, nu cum le rezolvăm.

Sursă foto: aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.