Se poate trai si altfel

Scris de | 22 apr. 2015 | Despre: europa in 80 de zile reflectii | Fără comentarii


3037096-poster-p-1-9-different-definitions-on-the-meaning-of-work-life-balance

Așa cum spuneam zilele trecute, în fiecare săptămână o să postez câte un fragment din cartea „Europa în 80 de Zile” cu unele din lecțiile pe care le-am învățat în urma călătoriei cu bicicleta de vara trecută. Pentru cei care vor să afle mai mult, există preview-ul variantei PDF sau pot comanda cartea direct de pe pagina corespunzătoare. Enjoy!

Da, se poate – deși uneori pare greu, dacă nu chiar imposibil – iar întrebarea care trebuie pusă este: merită? Merită să trăiești căutându-ți propria cale? Are rost să te zbați, să alergi și să obosești, într-o luptă pe care s-ar putea să nu o câștigi, dar despre care știi sigur că e a ta? Pentru că a sta pe propriile picioare într-o lume care îți cere și te obligă să te sprijini de ceilalți – ca să faci ce face toată lumea – constituie o decizie care poate fi usturătoare, în multe cazuri. Dar, dacă situația nu pare prea roz și te îndeamnă să dai înapoi, întreabă-te din nou: merită? Merită să gândești, să vorbești și să trăiești așa cum trăiesc toți? Are rost să o iei pe același drum, ca să sfârșești în același loc în care ajunge toată lumea? Este traiul pe care îl vezi în jur genul de viață pe care ți-ar plăcea să ți-o creezi? Trage linie, ia o decizie, iar apoi acționează!

Fiecare monedă are două fețe, iar viața e formată dintr-un puzzle de monede care, puse la un loc formează moneda finală – tot cu două fețe – a fericirii. Deciziile pe care trebuie să le luăm la fiecare pas – și care sunt mii în fiecare zi – reprezintă piesele principale ale tabloului. Ele sunt cele care indică direcția în care ne îndreptăm, pe propriul drum sau pe unde ne arată ceilalți. Fiecare e importantă, deși poate că în anumite momente peste unele trecem în grabă, fără să le acordăm atenție. La final însă, toate acestea se vor aranja frumos într-o imagine completă, iar tot ceea ce vom putea face e să stăm și să o privim. Dacă am luat deciziile corecte și ne-am urmat inima vom avea ce admira, căci monedele vor fi pe partea corectă, iar noi vom fi împliniți. Pe verso însă nu e loc decât pentru nefericire și regrete, dar timpul schimbărilor a trecut și nimic nu mai poate fi făcut.

Sfârșitul e inevitabil, iar confruntarea cu trecutul nu sare pe nimeni. Astăzi – și numai astăzi – avem șansa de a acționa în așa fel încât, atunci când va veni momentul, să putem zâmbi liniștiți și împăcați. Tolstoi nota în jurnalul său: „M-am gândit că trebuie să ne pregătim pentru a muri cum se cuvine. Și mi-am amintit că întreaga viață începând cu copilăria este moarte treptată, de aceea trebuie să ne pregătim mereu, fără încetare.” Fără a o da în gânduri sumbre, e păcat că nu conștientizăm că timpul nostru e limitat și că trebuie să îl trăim așa cum ne dorim. Dacă ne-am pregăti zilnic, cu grijă, tabloul de final, cel mai probabil am avea parte de o imagine plăcută și satisfăcătoare. Iar în aceasta, regretele nu își vor găsi locul, cu siguranță.

Sursă foto: aici.

despre carte_cover_site

După multă muncă și implicare, noua mea carte este gata! Povestea unei excursii de patru săptămâni pe bicicletă prin Georgia, Armenia și Azerbaidjan te așteaptă să te poarte prin culturi, zone și experiențe nebănuite! 3000 de kilometri de necunoscut este acum pregătit să devină palpabil și inspirator. Pentru orice comandă efectuată înainte de lansarea oficială, beneficiezi de 25% reducere și autograf! Enjoy!
Vreau cartea cu autograf!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.