Trăiește (frumos) din prima!

Din diferite motive am ajuns să îmi scriu postarea de ieri destul de târziu în noapte și am fost nevoit „să dau timpul înapoi”. Cum? Fictiv doar. Voiam să îmi apară data de 30 noiembrie dar, deoarece era aproape 1 noaptea, WordPress-ul îmi lua automat 1 Decembrie. Am căutat puțin pe la opțiuni și am găsit locul de unde am putut să mă întorc pe 30 noiembrie, ora 11.55 PM și să îmi postez articolul. Și așa am rezolvat și problema, și am și călătorit în timp.

Viața nu are buton de dat înapoi

Wow, ce noutate am spus, nu? Cine nu știe că viața nu merge decât înainte și că ce s-a dus, dus rămâne? Ei bine, adevărul e că toți știm asta! Fie că ne place, fie că nu, lucrurile nu merg decât într-o direcție. Iar de artificii ca cel de care am povestit mai devreme, din păcate nu putem beneficia.

Trăim, însă, fără a fi conștienți că viața nu are buton de dat înapoi. Și cred că nici că nu suntem conștienți nu suntem conștienți. 😀 Mai jos am făcut o listă cu 4 domenii majore ale vieții la care ne-am raporta cu totul altfel dacă am realiza cât de trecătoare e viața.

  • Relațiile cu ceilalți. Cum ar fi relațiile noastre cu cei din jur? Am fi, oare, mai atenți? Am arunca vorbe dure atât de ușor în stânga și-n dreapta? Ne-am mai pierde vremea certându-ne pe fleacuri? Am investi în amintiri de neuitat sau în greșeli de îndreptat? Nu că am fi mai îngăduitori cu ceilalți? Nu că i-am iubi mai mult? Și că am fi mai buni?
  • Banii. Au fost și vor fi întotdeauna un subiect delicat pentru mulți. Dar nu pot să nu mă întreb, cum ne-am raporta la bani dacă am fi conștienți că nu putem da lucrurile înapoi? Am fi oare mai economi sau am risca mai mult? Am investi mai des sau am cheltui mai mult? Ne-am teme mai tare sau ne-ar păsa mai puțin de pierdere?
  • Viitorul și trecutul. De multe ori ne amintim atât de mult de trecut și ne temem așa de tare de viitor încât uităm de prezent. Ne-ar mai păsa de ceea ce a fost, dacă am realiza că oricum nu mai putem schimba mare lucru? Ne-am mai stresa atât de mult de ceea ce-o să vină, sau ne-am strădui să facem totul cât mai bine posibil? Ne-am mai îneca în regrete și ne-am mai amăgi cu speranțe? Cine știe…
  • Calitatea acțiunilor. Categoria asta am lăsat-o la urmă pentru că se intersectează și cu cele de mai sus, dar și cu toate celelalte la care m-aș fi putut gândi, dar nu am făcut-o. Cum am face lucrurile dacă am știi că avem o singură încercare? Cât de mult ne-am pregăti? Cât ne-am lupta? Cât suflet am pune? Ne-am mai permite să tratăm viața cu superficialitate? Îmi place să cred că am da tot ce am avea mai bun și că ne-am lupta cu toată ființa noastră, chiar și pentru detalii. Orice schimbări ar aduce, nivelul realizărilor noastre ar crește cu siguranță.

Ce rezultate vreau eu să obțin prin articolul ăsta? Nu multe; îmi doresc doar atât: să conștientizăm că viața nu are buton de dat înapoi. Și că, tocmai din cauza asta, trebuie să trăim frumos din prima. A doua șansă…nu ni se oferă. Așa că…trăiești (frumos) din prima?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.